lauantai 4. tammikuuta 2014

Mustikkamaa

Osallistuin toista kertaa perjantai-illan veivaukseen. Aiheena oli max. 4 saumaa mutta vahingossa tein matkalla viidennen kun mieli muuttui huomasin kuvatessa :).

Tässä mustikkatunikani.

Kaavapohjana on tämä ja muutin mallin olkasaumattomaksi. Tuli hieman tuollainen lapakkomallinen paita kapeammalla uumalla :). Sain kankaan Viljamin salaisesta paketista ja en niin tykkää väristä sopi hyvin kokeiluluontoiseen kaavaan mutta jos mieli muuttuu kun käyttää paitaa, katsotaan. Ja pala ei ollut täysleveä niin tein pitkät hiharesorit mittaa tuomaan lisää. Resorin alkuperä unohduksissa.
Eteen rintojen alle laitoin kuminauhan niin poisti kivasti yökkärimäisyyttä ja niin sain laskettua kaula-aukkoa. Sen seurauksena tunika kyllä näyttää edestä pidemmältä.

Kaulalle tein kaksinkertaisen resorin joka menee edessä ristiin. Tämä tulee kyllä muissakin paidoissa käyttöön ehdottomasti, tykkään! Ja on muuten helppo tehdä!
Tällainen veivi tälläkertaa, pitää useammin osallistua tähän virtuaaliseen ompeluiltamaan :).

Hyvää viikonloppua ja käykäähän vielä osallistumassa arvontaan!!!!
7 kommenttia:

 1. Ihana tunika! Ja tuo kaula-aukon resoriristikkäisyys on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse tykkään myös kun laiskana ei tarvitse mitata resoria ;).

   Poista
 2. Onpa kaunis! Tää ois niin kelvannut mulle Viljamin salaisesta. Itse sain puudeleita kahdessa värissä. Toisen vaihdoin jo pois, toinen on varastoituna ties mitä yöhousuja varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riinu! Puudelit on mulla myös kiikunkaakun mutta aivan ihanan laatuisia kankaita saa Viljamilta <3

   Poista
 3. Minä taas tilasin ihan innoissani juuri tätä kangasta ja aion tehdä pojalleni luultavasti housut. Minusta sopii oikein hyvin tunikaan.

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs tämä on hauska malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallia täytyisi kyllä hioa ja tehdä ohuemmasta kankaasta.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos!