tiistai 7. huhtikuuta 2015

Uimapuku ja siihen kaava

Viime kesänä tein tytölle ´bikinit´ ja siitä lähtien on aikomus ollut tehdä myös uimapuvut molemmille.

Nyt sain yhden kaavan tehtyä ja onnistuikin ihan hyvin. Tämä sopii normaali/pyöreä vartaloiselle tyttöselle noin 128-134cm. (Muista tehdä tarkistusmittaus leveydestä ja sivusta) Kokeiltiin hoikalle isosiskolle myös ja hänelle muokkauksia saa tehdä enemmän kaavaan, sellaisenaan ei sovi ollenkaan.Eteen haaraan jää aavistus pussitusta, sen voi muokata pois kaartamalla jalanteitä syvemmäksi ja vähän kaventamalla haaraa. Olkaimet voi toteuttaa monella tapaa tai asetteluilla, esim keskelle taakse leveämpänä ja vaikka rusetti koristeeksi siihen.
Isosiskolle tuli omansa myös ja kaava sama. Hoikalla tuo haaran pussitus näkyy selkeämmin kun haara on liian leveä. Tässä ei ollut takasaumaa ja notkoselkään ei istunut ollenkaan. Leikkasin kaavan keskeltä poikki ja otin välistä hieman korkeutta pois. Huolittelin nauhalla reunat ja kiinnitin olkaimet keskelle että tuli rusettimainen ilme. Aika hauska mielestäni. 


Lycra on Eurokankaan palalaarista, reunojen huolitteluun käytin luonnonkuminauhaa ja samoin olkainten sisällä.


Kaava olisi kuvissa skannattuna ja molemmat kahdessa osassa. Lisää kaavaan 0,7cm saumavarat. Kun kopioit kuvan koneelle niin pystyt tulostamaan kaavan, tiedostona en osannut laittaa sitä. (Tulosteen korkeudesta häviää millejä vaikka sentti on oikein. Lisää ylä- ja alaosan väliin 1cm kun yhdistät ne. Uskon että korjaantuu niin.) Jos joku käyttää kaavaa niin sen alkuperä olisi hyvä mainita ja haluaisin tietää toimiiko muillakin. Muokkaamalla hieman saa eri vartaloihin sopivamman puvun. Kysykää neuvoa jos vain osaan antaa niitä :).

 

Kuvia olisi myös kiva nähdä valmiista uimapuvuista. :)

Ompelun iloa!
-Heidi

6 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää. Itse en kyllä uskaltaisi uikkaria ainakaan vielä kokeilla tehdä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Helpompaa on mitä ajattelee. Liukkaampi lycra on vaikeampi tehdä. Ja kokeilee halvemmasta materiaalista ensin jos on epävarma.

   Poista
 2. Juuri eilen Pinterestissä etsin kivoja uikkasri-inspiraatioita, joten tämä tuli hyvään saumaan. Täytyykin katsoa mihin saakka kokoja on entisessä uikkarikaavassa, tämä nimittäin saattaisi käydä vanhimmalle tytölle, jos vanha kaava ei enää riitä. Uikkarikangas on hänelle jo valmiina, muttei olla vielä saatu työn alle :). Todella kauniit nuo ristiin menevät olkaimet tuolla selässä ja muutenkin upea uima-asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! :) Uikkareita on kiva tehdä ja niihinkin keksii monen monta juttua. Laitan pian myös isosiskon puvun näytille kun se on ihan erilainen vaikka samalla kaavalla. Ja sen jälkeen sitten bikineiden pariin. ;)

   Poista
 3. Nätti uimapuku! Tosi hienoa, että olet jakanut kaavankin siihen. Minulla ei ole harmi vaan ole ketään, kelle voisin tätä testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Täytyy seuraavaksi tehdä siis aikuisten kaava :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos!