tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vaalea Heinäkuu -Värihaaste

Muutamat ompelukset sain tehtyä valmiiksi ennen reissuun lähtemistä. Mutta koneelle istahtaminen näin lomalla on jäänyt. Hommahuoneen värihaasteeseen on nämä taas tehty.

Minulla on jo osittain ajatukset syksyssä ja tein tytöille koulua varten uutta vaatetta.Isompi neideistä kelpuutti collegehousut takaisin vaatevalikoimiin. Ennen puettiin vain mekkoja ja leggingsejä. Löysin kankaaksi Jätti-rätistä kivaa ohutta joustocollaria, värinä on luonnovalkoinen rusehtavalla meleerauksella. Kaavaksi housuihin valikoitui Mock Denim 128/134cm pidennettynä, Ob 4/2014. Vaatevaihtoon tein samalla kaavalla housut ja tyttö tykkäsi niistä. Paita on muokattu Climbing flowers kaavasta, Ob 6/2014.Löysin uusia sabluunoita useampia Muovitukusta. Tämä oli ehdottomasti ostettava ja sopi tyttöjen vaatteeisiin hyvin, sopii myös pojille kyllä. Värinä käytetty Maraboun kuparista glitteriväriä, tarkennan myöhemmin vielä.


Uusimmasta Ottobresta piirsin ensimmäisenä tämän Falling leaves kaavan. Koko taisi olla 128cm leveydestä ja 134cm pituudesta. Nuoremmalle tytölle kaava oli hyvä mutta kaposelle vanhemmalle neidille se ei sopinut. Yksityiskohdaksi leikkasin paljettikankaasta sydämen jonka kiinnitin vain suoralla ompeleella. Tästä tuli oikein kiva syksyä ajatellen.Materiaalit Jätti-rätti, Kankaamo, Kangastukku ja Muovitukku.


Elokuun lisähaasteeksi yritän saada varastoja pienemmäksi eli ommella mahdollisimman paljon. Katsotaan kuinka monta metriä tuleekaan ommeltua.


Nähdään taas! :)-Heidi

6 kommenttia:

 1. Syksy on kyllä ihan tuossa tuokiossa.. Enää pari viikkoa lomaa koululaisilla,mihin kummaan tämä aika oikein katoaa? Kivoja vaatteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltä tulee vaikka ei haluaisikaan. Nopeasti kyllä tämä kesä mennyt mutta täytyy nauttia vielä lämpimistä kesäilmoista. :) Kiitos Raisa P!

   Poista
 2. Hienoja vaatteita, tykkään varsinkin noista reippaista svetarihousuista ja leopardista. Kouluvaatetta pitäisi täälläkin alkaa ahkeroimaan, sieltä se syksy tulee ihan pian, mutta nautitaan nyt vielä hetki näistä lämpimistä kesäpäivistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Housut on mun lemppari kaava, onneksi tyttö huolii vielä. Nyt on kyllä lämmintä! Nautitaan ja käydään uimassa! :)

   Poista
 3. Mahtava tuo sabluunalla tehty kuvio, sopii hyvin vaaleaankin pintaan, samoin paljettisydän. Olen aiemmin vierastanut vaaleita sävyjä lasten vaatteissa, mutta nyt olen niitä rohjennut enemmän käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija! Uskon että sabluunalle on enemmänkin käyttöä. Tytöt ovat kasvaneet jo sen verran isommiksi että vaaleatkin pysyvät suht puhtaana niin voi tehdä niistäkin vaatteita jo. ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos!