maanantai 31. elokuuta 2015

Ny reenataan!

Heiii! Sain yhden vaatteen alusta loppuun ommeltua kerralla. Jes!

Nyt on sen luokan kiirettä taas kerran että pääsin viimein parin viikon tauon jälkeen ompelemaan. Joku voisi kertoa hyvän keinon mahduttaa arkeen myös ompelun. Ja nostan hattua äideille jotka saa arkipyörityksessä vielä tehtyä omia juttuja. Meillä on harrastuspäiviä vähintään viisi viikossa, niihin kuluu suurin osa ajasta. Kauhulla odotan että nuorin aloittaa myös harrastuksen.

Harrastuksista puheenollen tein voimistelijalle uuden topin. Kaava on ostotopista kopioitu ja lisätty kasvuvaraa. Kangas foliolycraa Eurokankaan palalaarista.

Tämän työn kanssa taas kohtasin ongelmia. Ompelukoneeni tekee hyppytikkiä ohuelle lycralle todella helposti, samoin saumuri. Saumat ompelin vain kolmella langalla kun se toimi paremmin ja ohuella 70 neulalla. Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä ohuiden kankaiden ompeluun niin kertokaahan. Sama ongelma ei toistunut trikoon kanssa enää samoilla säädöillä. Pitkästä aikaa etsin kapeamman kaksoisneulan käyttöön ja sehän näyttää oikein hyvältä tässä. 


Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!-Heidi

13 kommenttia:

 1. Ihana toppi ja niin näyttävä kangas!

  VastaaPoista
 2. Onpa upea toppi! Kangas on hieno, mutta voin uskoa että on hankala ommeltava. Minäkin kaipaisin niitä ajanhallintavinkkejä, kun tällä viikolla taas kolmen lapsukaisen harrastusrumba pyörähtää käyntiin. Äiti kuskaa, eikä paljoa ehdi ompelukoneella aikaa kuluttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä onneksi 2/3 harrastaa vasta. :) Ei yölläkään enää pysty ompelemaan kun sitten kärsii työtkin jo.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Samanlaista harrastusrumbaa täälläkin, onneksi on kimppakyydit!Kauhulla vähän odotan aikaa, jos neljä lasta harrastaa....Hieno reenitoppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppakyydit on pelastus! Muutoin ajaisin useamman tunnin viikossa harrastuksiin. Onneksi ne vanhemmat lapset kasvaa niin ehkä joskus pärjäävät jo yksinäänkin. Kiitos Krista!

   Poista
 5. Kivan näköinen reenitoppi. Kangas on aika upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hieno kangas mutta olikin hiostava. Uskon että käyttöön silti jää kun on blingiä. ;) Kiitosta!

   Poista
 6. Aivan ihastuttavat jumppavaatteet, sama toive tuli tänne ekaluokkalaiselta. Miten siistiä jälkeä olet saanut,vaikka on ollut haastetta tikin kanssa. Tuo toppi on kyllä jokaisen tytön unelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milmajohanna! Minä sain jo jatkotilauksen lyhyestä topista. :D Lopputulos on ihan hyvä vaikka taistella sainkin. Olen huono korjaamaan ja ufo-laatikko on todellakin pullollaan. :) Kyllä tyttöset näistä tykkää!

   Poista
 7. Hieno toppi! Ompeluaika tuntuu olevan kortilla täälläkin. Olisi vaan niin kivaa istua ompelemaan joku juttu alusta loppuun kerralla eikä sauma silloin toinen tällöin.. Hyppytikki ongelmaan en osaa vinkkiä antaa, toivottavasti saat siihen hyviä neuvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on tämä syksyn aloitus tällaista ennen kuin tottuu taas arkeen. Välillä on kyllä kiva istua koneelle niin mieli leppyy jos tikit toimivat ;D.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos!