perjantai 18. heinäkuuta 2014

Good Night

Kesähelteet hellivät meitä ja ompeluita ei tule silloin niin nopeaa vauhtia. Iltaisin ei meinaa enää jaksaa istua koneiden äärellä. Ja lomallakin tuossa käytiin niin saivat koneet levätä myös. :) 
Ompelukoneeni on myös alkanut temppuilemaan niin en pysty pitkiä aikoja käyttämäänkään sitä. Ompelee välillä itsekseen kun polkimessa kosketushäiriö. Huoltoon pääsee vasta elokuun puolella.


Tilasin lievää kakkoislaatuista trikoota Kangastukusta ja se olikin ihan täynnä valkoisia pilkkuja pesun jälkeen, värikään ei miellyttänyt silmää. Mutta en jaksanut alkaa palauttelemaan kangasta kun oli halpaa niin se sopisi loistavasti kaavatestaukseen.

Testiin pääsivät alusasut ja yömekot, niitä kun ei ulkona esitellä muille.Esikoiselle Peppi toppi 122cm ja Annica alushousut 122cm, Ottobre 6/2013. Toppiin en tehnyt muutoksia mutta alushousuja muokkasin eli etukaarta syvemmäksi, haaraa kapeammaksi ja haarapalan takasaumaa suoristin. Vielä voisi sivusta ottaa korkeutta pois ja hieman kaventaa etuhaaraa.
Pikkusiskolle yömekko samalla topin kaavalla ja kokona myös 122cm.


Itselle kokeilin Burdasta 3/2014, mekon yläosan kaavaa josta muokkasin yömekon kesään. Malli nro 125 ja kokona 38. Ajatuksena jos löytäisin sopivan maximekon kaavan itselle. Tämä voisi olla muokattavissa sellaiseksi, helmaa ainakin leveämmäksi rintojen alta ja olkaimia kapeammaksi.Materiaalit Kangastukku, Majapuu, Sampsukka ja Jätti-rätti.


Aurinkoisia kesäpäiviä, nyt nautitaan lämpimästä! :)


-Heidi


2 kommenttia:

  1. Kivat yöasut! Halvat kankaat onkin omiaan kaavakokeiluihin. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii juu ja käyttöön tulivat kumminkin. Kiitos! :) Tuo nuorempi neiti on varsinkin kameran edessä mielellään.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos!