lauantai 30. elokuuta 2014

Muovipussit kiertoon

Loppu kesästä piipahdettiin Ukin luona ja samalla oli käytävä Somerniemen markkinoilla. Yhdeltä myyjältä ostin kierrätykseen miesten isot farkut ja myyjä kaiveli muovikkassia minulle. Vinkkasi myös että nämä voi silittää yhteen ja tehdä mekki-/toilettipussukoita käytetyista muovikasseista. Loisto idea!

Kokeilin tätä tytön kaverilahjaan ja tein pienen mekkipussukan heppakuvalla. Näin hienoja kasseja pitäisi enemmänkin olla. :)




Laitoin pitsivetoketjun ja lisäksi tein enkelinsiipi pinnit kynsilakan ja huulikiillon kaveriksi.




-Heidi

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kukkais mekkonen

Tytön parhaan kaverin äiti kysyi voisinko tehdä työmatkalle hänelle mekon. Oikeanlaista kun ei tuntunut kaupoista löytyvän. Vähemmän olen ommellut aikuisille mutta otin haasteen vastaan.

Kävimme yhdessä Eurokankaasta katsomassa kankaan ja sieltä valikoitui ihana ohut puuvilla batistini. Mallin piti olla pitkä ja kesäinen. Tein itselleni koeversion joka löytyy täältä ja lopullinen mekko kyllä poikkeaa alkuperäisestä mallista aika paljonkin.



Yläreunassa kuminauhakuja ja samoin rinnan alla, ohuet olkaimet ja leveä pitkä helma. Tässä mallissa näkyy tämä niin ihastuttava kangas hyvin.





-Heidi

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kastepäivänä

Ystävämme pieni poika sai tänään nimen.

Äiti pyysi tuplavaunuihin vaunuverhoa ja sellaisen tein. Mukaan vielä vaunuihin peitto pikkuiselle syksyyn.



Vaunuverho on tehty puuvillasta ja peitto joustocollegea/joustofroteeta.


Ja kaikki nättiin pakettiin.



Itselleni tein juhliin myös kesäisemmän mekon. Ihastuin kankaaseen kaupassa vaikka sinisestä en niin tykkää. Maximekko on ollut myös kiva käyttää niin ehdottomasti halusin sellaisen.




Materiaali ohutta sekoitepuuvillaa, malli SK 5-6/2013 malli 2. Kaavaa muokattu rankalla kädellä yläosasta ja kavennettu helmaa myös. 



Materiaalit Ek, Riemuli, Jätti-rätti ja Nimipyyhe.



-Heidi